Paasjubel
Wat is Pasen?
Overdenking
Foto's
Organisatie

"Door de dood die Hij is gestorven, heeft Hij afgerekend met de zonde, eens en voorgoed."
(Romeinen 6:10)


Pasen is voor christenen de belangrijkste christelijke feestdag.
Maar wat vieren de christenen met Pasen nou eigenlijk?

Pasen gaat terug op een bijzondere gebeurtenis uit het leven van Jezus Christus. Nadat Hij op Goede Vrijdag ter dood veroordeeld en gekruisigd was, hebben vrienden zijn dode lichaam begraven. Drie dagen later gebeurde toen het wonder dat christenen met Pasen herdenken: Jezus Christus verscheen weer levend aan zijn vrienden en korte tijd later aan honderden anderen.

Deze opstanding van Jezus Christus uit de dood is volgens de Bijbel méér dan iets dat alleen Hemzelf betrof. Aan de opstanding van Jezus is de opstanding van degenen die in Hem geloven onlosmakelijk verbonden. Christenen kijken uit naar de dag dat dit werkelijkheid wordt.

Bij de opstanding van Jezus Christus staan mensen voor een wonder: het wonder van Gods werkelijkheid van het leven in onze werkelijkheid van de dood. Dit wonder is voor degenen die naar de Paasjubel gekomen zijn het vieren van een feest waard!

Verder lezen

* Het paasverhaal in de bijbel: hoofdstuk 22, 23 en 24 van het evangelie volgens Lucas (website BasisBijbel)
* Waarom Pasen? Uitgebreide uitleg met persoonlijke verhalen, filmtips, downloads e.a. (website Evangelische Omroep, Ned. Bijbelgenootschap e.a.)
* Meer over Pasen voor kinderen (website Kind en Geloof)
* Pasen in de Rooms-Katholieke Kerk (website Sint Ursulaparochie, RK Delft)